onsdag 3 juli 2013

Kompisarna & jag & Café dammbron

Klockan 18 öppnar cafét och 19.00 börjar det poetiska!
Poesikväll på Smedjan i Köping :
Café Dammbron, Onsdag den 10:e Juli.

Medverkande:

Klara Norling bor i Uppsala och är poet och filmskribent. Född 1980 med första egenhändigt skrivna berättelser daterade -84, och dikter -88. Detta visade sig vara en kronisk och något tvångsmässig åkomma. Hon har gett ut en väldigt kort och miserabel e-bok, misären kan möjligtvis förklaras med att Klara när hon var elva år skrupellöst stal sin mammas boksamling och bytte favoritbok från "Ivan och den grå vargen" till "Främlingen" och "Räddaren i nöden". (Naturligtvis är det en undanflykt pga halvhjärtad självförnekelse.). Klaras favoritförfattare är Dylan Thomas, och hon skäms därför, helt logiskt, lite över sin nuvarande förkärlek för förutsägbar ungdomsfantasy. Fast det är ju alltid en tröst att hon inte gillar "Twilight".

Kim Larsson, Stockholm, är poet och konstnär och driver sedan 2010 det kulturella webzinet Eremonaut, som välkomnar alla fria andar, och Larsson skriver ofta på en monstruös, detonerad kärleksroman med arbetstiteln Hibernaculum/skelettering. Larsson gör också bokomslag och art commissions.

Daniel Löthskog Kluck - Köpings meste poet och även en drivkraft hos hos Smedjan och lite här och var. Daniel är en person som inte bara skriver fantastisk poesi utan i hela sitt väsen har poesin ständigt närvarande. En ifrågasättande ung man i sällsynt känsla och närvaro i det han företar sig. 

Håkan Eklund är en kameleont på det kreativa planet. Bild, poesi, musik och film. Han pysslar med det mesta. Aktuell denna sommar med den småfilosofiska boken Sjusvansad Katt

Programupplägg:

Presentation av bild/poesiprojektet Sovstaden. En välgörenhetsprojekt där bland annat ovan nämnda poeter medverkar. Välgörenheten riktar sig till förmån för de hemlösa genom statsmissonen. På Café Dammbrom kommer konsttryck/postrar säljas till ungdomspriset 300 kr där 100% går till statsmissionen.

Framförande av Sovstaden genom högstalarsystemet. Förutom de närvarande kommer du höra Sofia Eriksson, Freke Räihä, Per Blomqvist, Daniel Lyrstedt, Maria Zena Viklund, Lola Bonk och olle Ferner

Håkan Eklund Läser ett kapitel ur sin bok Sjusvansad Katt. Mjau!

Öppen scen!
Ta med din dikt och läs upp. Varför inte? Du är ju bland vänner.

Avslutningsvis är det Klara, Håkan, Kim och Daniel Löthis läser de texter eller dikter som de tänkt framföra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar